Бид өдөр бүр л аливаа зүйлсийн нууцыг тайлж, шинэхэн мэдээллээр тархиа цэнэглэдэг. Энэ нь таны амьдралд зайлшгүй хэрэг болох тул талархан хүлээж авах нь зүйн хэрэг билээ. Харин өнөөдөр та бүхэндээ хоол хүнсний тухай сонирхолтой баримтуудыг хүргэхээр бэлтгэсэн юм.
1Халуун чинжүү
Халуун чинжүүний өнгө нь амт чанартай ямар ч холбоогүй байдаг. Харин та үүний хэмжээнд нь анхаарлаа хандуулах хэрэгтэй. Тус ногоо нь жижиг байх тусмаа халуун ногоо ихтэй байдаг аж.
2Авокадо
Авокадо жимсний чанар, байдлыг урьдаас тааж мэднэ гэдэг ямар ч боломжгүй. Таныг ширээн дээр тавиад эргээд харах хооронд ч муудаж мэдэх юм.
3Шувуунд авокадо өгөх
Та шувууг авокадо жимсээр хэрхэвч хооллож болохгүй. Энэ нь шувуунд хор өгч байгаагаас ялгаагүй юм.
4"Орео" жигнэмэг
"Орео" жигнэмгийн дээд хэсэгт харагдах тэмдгийг зарим хүмүүс Тамплиерийн баатруудын "Лотарингийн загалмай"-тай төстэй хэмээн үздэг байна. Харин өнөөдөр үүнийг ихэнх хүмүүс 4 далбаат навч гэж хардаг аж.
5Гадил
Хачирхалтай сонсогдож мэдэх ч, шумуул нь гадил идэж байгаа хүнийг дагаж, өөрийн мэдэлгүй татагддаг байна. Иймд та зуны улиралд хөдөө явахдаа аль болох гадил жимс авч явахгүй байхыг хичээгээрэй.
6Таталцлын хүч
Савтай усыг аягалахад шууд эгц доош биш саваа дагаж урсдаг. Харин энэ нь таталцлын хүчтэй холбоотой аж.
7Хүнсний будаг
Улаан болон шар өнгийн хүнсний будаг ашигласан бүтээгдэхүүн хүүхдийг сэргээж, идэвхитэй болгодог.
8Кофе
Кофений буурцаг нь үнэндээ буурцаг биш. Энэ нь жимс байдаг.
9Цай
Та шинэхэн чанасан, идээшүүлсэн цайг ууж байгаарай. Япончууд "Хоносон цай уух нь могойд хатгуулахаас ч аюултай" хэмээдэг аж. Учир нь хөрсөн, удсан цай нь ходоодны ханыг цочроож, гэмтээдэг байна. Хятадууд ч мөн хүйтэн цайг хор гэж үздэг юм.
10Зөгийн бал
Зөгийн бал муудаж, чанараа алдана гэж байдаггүй. Хамгийн эртний зөгийн балыг 1922 онд Ховард Кантер гэх эрхэм Египетийн фараон Тутанхамоны бунхнаас олсон байдаг. Эрдэмтэд тус зөгийн балыг судлаж үзээд одоо ч хэрэглэх боломжтой хэмээх дүгнэлт гаргасан юм.
11Камемберт бяслаг
Тус бяслагыг та худалдаж авсан даруйдаа аль болох хурдан хэрэглэж дуусгаарай. Учир нь үүнийг удаан хадгалах тусам хэрэглэх аргагүй болдог.
12Өндөг
Өндгийг шинэ эсэхийг шалгах маш хялбар бөгөөд стакантай усанд өндгөө хийж сайтар ажиглана. Хэрэв өндөг усны ёроолд шууд унаж байвал шинэ, харин усны дээр хөвсөн байдалтай байвал хугацаа нь дууссан, муудсан гэж ойлгож болох юм.
13Өндөгний чанар шалгах
Таны хагалсан өндгөнд цусны толбо харагдвал хэрхэвч хэрэглэж болохгүй. Энэ нь тахианы нас, хооллолт зэрэгтэй холбоотой байж мэдэх ч гэлээ, ямар ч тохиолдолд тухайн тахиа асуудалтай байсныг илтгэх тул идэхээс татгалзаарай.
14Байцааны салат
Байцааны салат нь таны хоол боловсруулах системийг дэмжиж, турахад тань туслах болно.
15Шоколад
Та хоолоо идэхээс өмнө нэг нүд хар шоколад идсэнээр цусан дахь сахарын хэмжээ тэнцвэрждэг. Энэ нь таныг өлссөн үедээ хэт их идэхээс сэргийлэх тустай аж.
16Хоол
Бүх төрлийн хоол оройн цагаар илүү амттай болдог.
Comments
Post a Comment